FROME COLLEGE

Client :

Somerset County Council

Location :

Frome | Somerset

Description :

New Maths and Drama block

This project was won by design competition hosted by the Local Authority, with emphasis placed on design, value and experience.

The building is arranged in an ‘L’ shape pattern which allows the building to be split into two distinct departments; Maths and Drama. The position of the building has been carefully considered to provide pleasing vistas whilst seamlessly integrating with the existing school buildings.

It was important that users had the flexibility to change the internal conditions within classrooms and on this basis, the building was designed to be naturally ventilated so rooms could be easily independently controlled by students and teachers. The project was completed within the school term-time parameters and within budget. The extension was constructed from sustainable building materials that could be locally sourced and reduce potential delays during construction.