Health & Care

LINAC Treatment Bunker Refurbishment

Client

Location

Description

Royal Surrey NHS Foundation Trust

St Luke’s Cancer Centre | Guildford

Hospital refurbishment

Refurbishment of an existing Linear Accelerator treatment bunker and control room to facilitate the installation of a new Varian Ethos, one of the first in the country.

The works involved a full strip out of the treatment room and removal of the existing equipment sub-frame and ceiling supports and install of a pit to suite the new equipment requirements.  The treatment room was fitted out with new storage areas for department and physics equipment, along with clinical storage areas and patient changing space.  While the control room was refitted to maximise occupancy, provide staff storage lockers, whiteboard wall and adjustable worktops to provide a more ergonomic working environment.