SANCTUARY HOUSE

Client :

James Laurence Group

Location :

Clapham Junction | London

Description :

4 bedroom detached house

The Sanctuary House is formed on redundant land that is a result of the refurbishment and change of use of the adjoining St Paul’s Church. The opportunity arose to demolish the original church hall and design a new 3-storey home with internal courtyard.  The design is an exercise in using design innovation to form habitable living space from a severely restricted part of the site.

The property is arranged over three floors and comprises a reception room, kitchen, dining room, media room and four en-suite bathrooms.

The stunning courtyard creates a vibrant heart to the building providing natural light to all the rooms.

The exterior is clad in pre-patinated copper to relate it to the adjacent church.